Każdy z rodziców chce jak najlepszej diety dla swojego dziecka. Wprowadzanie odpowiednich do wieku produktów, nie jest rzeczą łatwą.
W swojej książce ” U malucha na talerzu” Marta Jas – Baran uczy, jak zrobić to mądrze i z korzyścią dla dziecka.
Zdrowy talerz od najmłodszych lat
Książka ” U malucha na talerzu” (kupisz tutaj) została podzielona na dwie części. Pierwsza z nich to przewodnik przez pierwsze etapy wprowadzania nowych składników do diety dziecka. Z niej dowiedzieć się można:
- jakie pokarmy są najlepszym źródłem żelaza?
- od kiedy krowie mleko można spokojnie włączyć do diety maluszka?
- jakie pieczywo będzie najlepiej przyswajane przez młody organizm?
- od kiedy wprowadzić ulubiony przez najmłodszych kubek niekapek
Druga część książki dotyczy jadłospisu i gotowych przepisów. Znaleźć tu można podpowiedzi na ciekawe danie, tak by talerz naszego dziecka był kolorowy, a przede wszystkim zdrowy. Wiele przepisów na smaczne i bogate w składniki odżywcze obiady, zupki, napoje, czy desery.
Łatwe i przyjemne gotowanie dla malucha
Najważniejsze jest to, że przepisy zawarte w książce są proste, a ich wykonanie nie zajmuje całego dnia. Etapy wykonania dania są opisane krok po kroku, więc wszystkie mamy dadzą sobie świetnie radę.